Saab 96 rally 1972

Sinds medio 2008 rijdt Peter Haaima met navigator Piet van Leusden klassieke rally's met een door hem geprepareerde Saab 96 uit 1972. Motorisch is de Saab voorzien van een snellere nokkenas, een Weber 32/34 carburateur, electronische ontsteking en een aangepast Simons sportuitlaat zodat de Saab nu over een aantal extra pk's beschikt. Verder is uiteraard de hele techniek door Peter Haaima nagezien en zonodig vervangen zodat de Saab 100% betrouwbaar is. Het interieur van de Saab 96 is aangepast met een tweetal kuipstoelen en vierpunts gordels. Voor een exacte afstandmeting is een gecallibreerde Belmog Twin tienmeterteller gemonteerd, terwijl de navigator de tijd kan meten met een Big Digit rally stopwatch. Daarnaast heeft de navigator de beschikking over een atoomklokje voor de exacte tijd. De rijder heeft de beschikking over een toerenteller en een leren Saab sportstuur. Tevens zal de Saab nog worden voorzien van een rolkooi en staat de montage van een carterbeschermer en een grotere benzinetank nog op het programma.
In 2008 is de equipe Haaima-van Leusden lid geworden van het SCNHRT ( Saab Club Nederland Historic Rally Team), een team met een tiental klassieke Saabs. Leden van het SCNHRT rijden jaarlijks een groot aantal nationale en internationale rally's uit de Fehac/Fiva en DHRC ( Dutch Historic Rally Club) kalender.
Peter Haaima en Piet van Leusden zullen deelnemen, net als team captain Ad van Beurden met navigator Bart Wassingmaat (eveneens Saab 96 V4), aan de B-D-NL Cup, een zestal rally's in Belgie, Duitsland en Nederland, naast een aantal bekende Nederlandse rally's.
Haaima Automobielen is 'huis' sponsor van het SCNHRT.


Haaima Automobielen Haaima Automobielen Haaima Automobielen Haaima Automobielen Haaima Automobielen Haaima Automobielen Haaima Automobielen Haaima Automobielen
Haaima Automobielen Haaima Automobielen Haaima Automobielen Haaima Automobielen


« terug naar lijst    


      weersverwachting
      routeplanner

contact  ]    [  disclaimer  ]             

© Vormidabel webdesign